Logo Slagerij Mabroek
Mabroek_test

Kip met siciliaanse couscous

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu

Ingrediƫnten

  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 250 ml visbouillon (van tablet)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 g couscous (pak Ć  500 g)
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie (bakje)
  • 125 g ijsgarnalen (bakje)

Bereidingswijze

  1. Giet de tomaten af en vang het sap op in een maatbeker. Voeg zo veel bouillon aan het sap toe tot 250 ml is bereikt. Snijd knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit knoflook en Italiaanse kruiden 1 min. Doe tomaten en tomatensap-bouillonmengsel erbij.
  2. Breng aan de kook en maak tomaten met een lepel wat kleiner. Neem van het vuur. Voeg de couscous erbij, schep om, en laat 10 min. staan met deksel. Boen ondertussen citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in parten. Snijd peterselie fijn. Voeg rasp, garnalen en peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de parten citroen. Lekker bij de zeevruchten.